Wednesday, April 6, 2011

Detective Conan dalam kes Video Seks Anwar Ibrahim

Panas tak habis2 lagi ke? ni pasal kes video yang tersebar kat Youtube & Facebook yang dikatakan Anwar Ibrahim tu la. Satu negara kecoh pasal video ni. Mcm2 kesimpulan keluar, mcm2 teori, ada yg logik ada yg tak, ada yg boleh pakai, ada yg mengarut. Katanya nak tubuh Siasatan Diraja, nak libatkan raja pulak dah. Tapi kenapa aku sibuk sangat pasal Anwar Ibrahim ni? iye la, aku tengok ramai yang kutuk & maki hamun dia tanpa usul periksa, sebenarnya kalau betul la ini Anwar Ibrahim, aku pun akan kutuk dia gila2, orang mcm ni memang layak dikutuk, tapi tunggu dulu, aku tak nak dapat dosa kering sebelum buat siasatan.

Meh sini aku nak try jadi 'Detective Conan' Pulak.


Berikut adalah video yg aku ambik kat blog lain, jangan risau, video ni dah di pendekkan oleh uploader. Part yg nak romen tu dia tak tunjuk.

video

ok, ape yg korang tengok pelik? Selepas aku teliti betul2 la, aku dapati satu kemusyikilan. Yang pertama :




Kemusyikilan yang kedua :


Tapi apa yang berlaku pada minit2 awal? kenapa rupa 'Pelaku Seks' tu hampir sama dengan Anwar Ibrahim???


Pada pendapat aku, pada minit2 awal berlaku Illusi Optik pada cam CCTV. Ilusi Optik berlau sebab lensa CCTV tu tak mampu nak capture keseluruhan gamba ada bucu. Biar aku terang lebih lanjut kat bawah :


Apabila berlaku Ilusi Optik, pintu disebelah kanan yang asalnya lurus menjadi senget atau condong. Sebenarnya benda2 ni berlaku pada empat2 bucu. Lagi . . .


Ilusi Optik ni juga beraku kepada muka 'Pelaku Seks' menyebabkan mukanya dipenyekkan atau dicondongkan, maka ada pulak iras2 Anwar Ibrahim sikit pada minit2 awal video.

Sebab tu kalau korang play sampai kat tengah2, muka 'Pelaku Seks' tu dah tak sama mcm Anwar Ibrahim lagi dah. Tapi memang, pada minit2 awal aku mmg agak terkejut sungguh, bila siasat baru perasan.

Selain daripada ni, blogger lain juga ada pertikaikan perkataan siam kat bawah tu yang berbunyi "Jalan somewhere kat Bangkok 10400" entah kat mana aku puntak tau, tapi kalo ikut Jadual Anwar Ibrahimpada tarik yg didakwa Datuk 'T' tu tak match dgn jadual perjalanan Anwar Ibrahim.

KESIMPULAN
Kesimpulan yang aku buat ialah, Video Seks dari Thailand ni memang bukan pelakon, ianya video sebenar seperti yang didakwa Ketua Polis Negara, maksudnya video ni adalah rakaman real dan bukannya kartun atau grafik. Tapi Ketua Polis Negara belum menyebutkan siapakah lelaku dalam video ni. Ok, pastu ada la mamat sorang yang kaki porno dah tengok video ni, kebetulan pulak ada iras2 Anwar Ibrahim, terus dia cari orang yang sanggup bayar mahal kat dia. Mungkin Datuk 'T'iga orang tu sanggup bayar mahal maka video ni diserahkan kepada Datuk 'T'.

3 comments:

  1. Kesimpulan yg menarik dan masuk akal..

    ReplyDelete
  2. oh tidak memerlukan mouri tertidur dlm kes ni

    ReplyDelete
  3. mouri tertidur dlm kes ni? tak paham la.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...